Здружение за напредно современо образование

Волвокс - Битола

<< Назад

Ана Шапковска е родена на 22.11.1991 год. во Битола. Своето основно образование го стекнала во ОУ Тодор Анѓелевски во Битола. Средно образование завршила во гимназијата Јосип Броз Тито во Битола. Дипломира во 2015 година на Филолошки факултет- Скопје, и се стекнува со титула професор по француски јазик и книжевност.

Во 2015 година неколку месеци волонтира во Центарот за ран развој Битола.

Во моментот е практикант во центарот за странски јазици Лингва.

Учествува на разни семинари, обуки и волонтира во повеќе организации. Моментално е член на председателството на здружението за напредно современо образование Волвокс- Битола.

 

12670796_10208106956368313_8976962573182417676_n