Здружение за напредно современо образование

Волвокс - Битола

<< Назад

Магдалена Гулевска е родена на 19.01.1989 год. во Битола. Своето основно образование го стекнала во ОУ Кирил и Методиј во село Могила. Средно образование завршила во гимназијата Таки Даскало во Битола. Дипломира во 2011 година на Педагошки факултет- Битола насока учители. Во 2013 година се стекнува со назив магистер по социјална работа на Филозофски факултет- Скопје. Работно искуство има стекнато во ОУ Кочо Рацин- Ивањевци, ОУ Браќа Миладиновци- Добрушево ОУ Гоце Делчев – Могила

Од 2014 е тутор во ОУ Ѓорѓи Сугарев во Битола

2015 година е координатор на проектор за општинско корисна работа во општина Могила.

Своето образование секојдневно го надоградува со обуки, семинари, волонтирање во неколку организации.

Моментално е заменик претседател на здружението за напредно современо образование Волвокс- Битола.

 

photo6